Nieuws

Vrijwilligers gezocht
Wil jij graag meewerken aan dit fantastisch evenement, meldt je dan hier aan.
31-5-2018
Informatie over zwemmen in open water.

Veiligheid en voorbereiding staan voorop.


31-5-2018
Boudewijn Zenden springt in Maas voor Swim to Fight Cancer

Maastricht is een evenement rijker: Swim to Fight Cancer komt naar de Limburgse hoofdstad. Tijdens een zwemtocht in de Maas wordt er op zondag 26 augustus geld ingezameld voor Stichting Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie. Met een symbolische duik trapte de organisatie de opening van de inschrijvingen af. Dit in bijzijn van onder andere Swim to Fight Cancer-ambassadeur en voormalig profvoetballer Boudewijn Zenden en oud-zweminternational Joost Reijns.
Parcours

Op zondag 26 augustus wordt de zwemtocht voor het eerst in de Maas vanuit de haven van de Maastrichtse Watersport Club (MWC) gehouden. Deelnemers zwemmen één of twee kilometer. 

Minimaal bedrag

Deelnemers aan Swim to Fight Cancer maken zich sterk om door middel van donaties van vrienden, familie, collega’s en bekenden zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. Elke deelnemer, individueel of als lid van een team, heeft een inspanningsverplichting om minimaal € 250,- aan donaties bij elkaar te zwemmen. Bovenop het € 75,- inschrijfgeld.

Ambassadeur

De voormalig topvoetballer Boudewijn Zenden heeft zich aan het initiatief verbonden als ambassadeur.“Helaas hebben velen van ons een dierbare verloren aan kanker. Bovendien vechten op dit moment een hoop mensen tegen de verschrikkelijke ziekte; sommigen succesvol, anderen moeten de strijd noodgedwongen opgeven”, zegt oud-profvoetballer Zenden die zelf ook van plan is op 26 augustus een duik in de Maas te nemen. “Dit is de reden dat ik als ambassadeur mijn netwerk wil inzetten voor dit belangrijke initiatief.” 

Joost Reijns van de stichting Fight cancer was ook aanwezig en is blij met deze nieuwe Limburgse editie van Swim to Fight Cancer. In 2017 waren er 7 edities en voor dit jaar staan er al 11 op het programma. Reijs, zelf professioneel wedstrijdzwemmer, werd een paar jaar geleden getroffen door kanker, waarvan hij door goede behandelingen, is genezen. Reden voor hem om zich in te zetten voor Fight cancer.

Voorzitter van de Maastrichtse editie is Maurice Lambriex. “De opbrengst van onze Swim to Fight Cancer gaat naar medisch-wetenschappelijk onderzoek van het Maastricht UMC+ en daarmee voor alle ziekenhuizen in Limburg. Alle gelden die in Maastricht worden opgehaald blijven dus ook in Limburg en worden besteed aan onderzoek naar nieuwe behandelmethoden.”

In Den Bosch is het  evenement Swim to Fight Caner al drie jaar een succes. Vorig jaar werd ongeveer een half miljoen euro opgehaald. Inschrijven voor de Maastrichtse editie is mogelijk via maastricht.swimtofightcancer.nl.

-------

Voor meer informatie over Swim to Fight Cancer kunt u contact opnemen met Vincent van der Stouwe via +316 50 21 40 05 of vincent.vanderstouwe@extraleisure.nl.


3-5-2018
Swim to Fight Cancer naar Limburgse hoofdstad
Maastricht is een mooi evenement rijker: Swim to Fight Cancer komt naar de Limburgse hoofdstad. Tijdens een zwemtocht in de Maas vanuit de haven van de Maastrichtse Watersport Club (MWC) wordt er geld voor Stichting Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie. Door betrokkenheid van het kankeronderzoekfonds Limburg wordt de opbrengst van de zwemtocht met name besteed in Limburg.

Mannen, vrouwen en kinderen zwemmen op 26 augustus in de Maas voor opa, mama, tante, vriend of buurman om samen tegen de ziekte te vechten.

Tijdens een zogenoemde ‘kick-off’ bijeenkomst worden in bijzijn van onder andere Swim to Fight Cancer-ambassadeur en voormalig profvoetballer Boudewijn Zenden en zweminternational Joost Reijns de plannen nader toegelicht. De ‘kick-off’ vindt plaats op donderdag 3 mei as om 10.00 uur bij de Maastrichtse Watersport Club, Hoge Kanaaldijk 100.  

19-4-2018
Informatie GGD
Vanuit de GGD hebben we een document ontvangen met de gezondheidsrisico's bij zwemmen in oppervlaktewater.
Wij adviseren u dit document goed door te lezen.

Informatie over gezondheidsrisico's bij oppervlaktewater.pdf

18-4-2018
Trainingsschema
Klik hier voor een trainingsschema voor de eerste drie weken van de training. 
18-4-2018
Kent u de wrik-oefeningen al?
Voor een goede zwemtechniek kan gebruik gemaakt worden van de zogenaamde wrik oefeningen.
Klik hier voor een uitleg over deze oefeningen. 
11-6-2016

Nieuwsbrief